Manne Sámi allaskuvlii?

Sámi allaskuvla har bygd opp kompetanse innenfor høyere utdanning i over 30 år. Samisk høgskole har lærere som behersker språket, forstår behovene og kulturen i samiske samfunn. Med sin kompetanse forbereder de studentene inn i arbeidslivet.

Sámi allaskuvla-Samisk høgskole tar utgangspunkt i Sápmi - kultur, samfunnsliv, mangfold, tradisjoner og språk. Ved Sámi allaskuvla arbeider vi kontinuerlig med utvikling og fornying av utdanningene, tilpasset behovene i næringslivet og samfunnet. Utdanningstilbudene våre gir mulighet til å ta enkeltfag eller oppnå doktorgrad.

Dersom du er samisk ungdom med ambisjoner om å jobbe som lærer, barnehagelærer, språkarbeider, duodjiutøver, filmarbeider eller journalist, samt jobbe med reindriftssaker eller samfunnsfag; søk på Samisk høgskole!

 

 

 

Loahpahandoalut 2021 - Govven: Ánne Kátjá Gaup/Johtti Productions

Picture

Sámi studeanta, sámi boahtteáigi.

Picture

Fra Sámi allaskuvla får du en solid faglig base samtidig som du utvikler deg personlig. Du har kjennskap til ulike språksituasjoner og samfunn i Sápmi/Saepmie. Du lærer å ta hensyn til samiske behov og også få kjennskap til områder som har forbedringspotensial. Når du er ferdig med utdanningen, er du med på å dekke behovene i det samiske samfunnet og samtidig bygge det samiske samfunnet på egen kompetanse.  

Picture

Buoremus diehtu ja máhtu.

Picture

Okta dain vuosttaš studeanttajoavkkuin Sámi allaskuvllas.