Ansatte

Fra 15. juni er alle høyskoler og universiteter åpnet igjen. Sámi allaskuvla gjennomfører mest mulig av planlagt virksomhet på Diehtosiida fra uke 35.

Sámi allaskuvla følger hele tiden med på gjeldende smittevernregler slik at arbeid kan gjennomføres på Diehtosiida. En detaljert smittevernveileder vil komme på nett før åpningsuka.

De viktigste smitteverntiltakene som alle skal følge, er:

1. Sykdom og karantene 

  • Dersom du er syk eller har sykdomsfølelse, da skal du holde seg hjemme.
  • Dersom du er i karantene, da skal du ikke besøke eller oppholde deg på Diehtosiida. Dersom du har behov for å komme på Diehtosiida, da kan du risikovurdere oppholdet sammen med din leder.

2. Hygiene

  • Vask hendende ofte og grundig i lunkent såpevann. Dersom du ikke har tilgang til vann, bruk håndsprit.
  • Bruk papirlommetørkle foran munn og nese når du hoster og nyser. Papiret skal kastes etter bruk. Dersom du ikke har papir, så bruk albuekroken.
  • Vask hendene før du berører ansiktet og før måltider.

3. Hold avstand til andre

  • Hold minst 1 meter avstand til andre mennesker.

4. Reiser

Hovedregelen er at ansatte ikke skal bruke offentlige transportmidler, med mindre det er nødvendig. Møter og andre typer samlinger skal så langt som mulig holdes digitalt. Ansatte skal risikovurdere reiser sammen med nærmeste leder, og utifra det beslutte om reisen er nødvendig.

Alle som ankommer Norge fra et område/land som den norske regjeringen har merket som rødt eller grått, skal i 10 dagers karantene.

Situasjonen kan fort endre seg, og da endres også tiltakene. Oppdatering om gjeldende tiltak vil da finnes på nettsiden.

Ellers finnes nyttig informasjon om koronasituasjonen både for ansatte og studenter på https://www.sikresiden.no/koronaviruset